Daniel Antolí i Plaza

DIRECTOR

Biografia

Nascut a Barcelona, va cursar estudis de Composició, Cant, Piano i Direcció al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb les màximes qualificacions. Ha ampliat la seva formació en Direcció Orquestral a Viena (Àustria). Ha estudiat Magisteri Musical a la Universitat de Barcelona.

Reconeixements

Ha estat guanyador del 1r Premi en el II Concurs de Composició Coral de la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals). Diverses formacions han estrenat obres seves, entre les quals destaquen el Cor del Reial Conservatori d'Estocolm, el Cor Madrigal, el Cor de Cambra del Liceu, el Cor Aura de l'Escola del Palau, La Cobla Principal del Llobregat, la Cobla Mediterrània, la Cobla Simfònica de Catalunya, la Banda simfònica del Conservatori Superior de Música de Barcelona, l'Orquestra de Cambra I Dilettanti o l’Orquestra Barcelona Filharmonia, entre d’altres. El juliol de 2006 s'estrenà a Barcelona la seva primera òpera, SORT! (operasort.com).

Daniel Antolí i Plaza Daniel Antolí i Plaza
Daniel Antolí i Plaza

Carrera Professional

Ha estat premiat en concursos de composició i han estrenat obres seves nombroses formacions del país i de l'estranger. El juliol de 2006 s'estrenà a Barcelona SORT! la seva primera òpera.

Ha exercit la docència musical a les principals institucions del país (Universitat de Barcelona, Conservatori Superior de Música de Barcelona, Escola Oriol Martorell...), i a diversos cursos de Direcció en els darrers 15 anys. Ha estat director titular de diversos cors i orquestres i de projectes musicals d’èxit.

Ha actuat per tot Europa i Amèrica i a diversos festivals internacionals dirigint a formacions del nostre país i de l’estranger, com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, LMO Orchestra (Alemanya), Almanac Orchestra (Alemanya), l’Ensemble de Música Antiga de Cahors (França), El Cor Jove Nacional de Noruega, El Cor de Cambra del Reial Conservatori d’Estocolm (Suècia), el Cor de la Universittat de Portland (Oregon, USA), el Cor Liedercàmera (Catalunya), La Cobla Principal del Llobregat, la Cobla Principal de la Bisbal, La Cobla Sant Jordi, o l’Orquestra Simfònica de Vidin (Bulgària), entre d’altres.

Actualment

Actualment és director musical de l'Orquestra Barcelona Filharmonia, de Simfonova Òpera i Simfònica, de l’Orfeó Vigatà i de la Camerata Impromptua.